QASEH GOLD ADINDA RM71.90
Qaseh Gold merupakan minuman herba yang diformulasikan daripada Pemakanan Sunnah yang mengandungi kurma, madu, habbatus sauda', buah tiin, zaitun, delima & air zam-zam..juga diperkayakan lagi dengan kehebatan gam arab sebagai prebiotik semulajadi & herba tradisi seperti za'fran, ginkgo & sireh. Kesemuanya merupakan bahan/ramuan yang hebat & padat khasiatnya untuk tenaga dalaman dan luaran.. 

Kerana Qaseh Adinda turut ditambah dengan ramuan herba terbaik seperti passiflora, pegaga & manjakani. Ramuan yang istimewa & mempunyai rasa dan kelazatan yang tersendiri.


Rasa Qaseh Gold Adinda ni seperti jus kurma..manis-manis gitu!! <3 span="">


KURMA
Buah 1001 fungsi yang dikisahkan dalam surah Maryam! Kaya dengan gula semulajadi untuk membekalkan tenaga fizikal & minda. 
Kajian menunjukkan kurma mengandungi konsentrasi anti oksidan polyphenol yang tinggi di kalangan buah-buahan kering.
Amalan memakan kurma turut boleh membantu menstabilkan emosi. Kurma juga kaya dengan serat untuk membantu pelawasan.

MADU
Dalam surah An Nahlu ayat 69, Allah telah memberi penegasan tentang kehebatan madu sebagai penawar kepada pelbagai penyakit. Tidak dapat disangkalkan lagi, madu kaya dengan vitamin & mineral untuk menyokong sistem tubuh yang sihat.
Terkenal sebagai agen mencerdaskan minda & meningkatkan tenaga! 
Madu bercirikan anti bakteria, anti oksidan & anti virus untuk menguatkan sistem imun tubuh.

HABBATUSS SAUDA'
Juga dikenali sebagai jintan hitam. Dalam satu hadis yang cukup memberi harapan, Nabi Muhammad SAW menyifatkan habbatus sauda sebagai menjadi penawar kepada pelbagai penyakit melainkan mati.
Kajian mendapati habbatus sauda berupaya meningkatan sistem imun tubuh & membekalkan tenaga kerana cirinya yang anti bakteria, anti virus, anti histamin, anti fungus & anti oksidan serta dapat membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asthma, bronkitis, enczema, alahan  & batuk.

BUAH TIIN
Buah yang enak dipilih oleh Allah untuk bersumpah dengannya dalam surah At Tin & pastinya mempunyai nilai kesihatan yang tinggi.
Merupakan sumber mineral, vitamin & anti oksidan yang penting bagi meningkatkan keupayaan tubuh serta menguatkan sistem ketahanan tubuh bagi melawan jangkitan.
Buah tiin juga dikatakan berupaya melegakan keletihan & merangsang kuasa otak.

MINYAK ZAITUN
Minyak zaitun cukup pupular di negara Mediterranean & merupakan salah satu makanan warisan Rasulullah SAW yang cukup unik.
Minyak zaitun kaya dengan vitamin E & polyphenols, sejenis anti oksidan yang berupa melindungi sel tubuh daripada kerosakan.
mengamalkan minyak zaitun dalam diet seharian boleh membantu memberi perlindungan awal kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung.

DELIMA
Antara buah yang disebut dalam Al-Quran. Kaya dengan vitamin & mineral serta anti oksidan yang dapat mengekalkan perjalanan darah yang lancar ke seluruh tubuh serta membantu membaikpulih sel tubuh yan rosak akibat radikal bebas.

AIR ZAM-ZAM
Air yang penuh keberkatan & berupaya merawat pelbagai penyakit.
Mengandungi mineral yang lengkap & seimbang yang dpat membantu meningkatkan sistem imun tubuh.

ZA'FARAN
Dikatakan rempah termahal di dunia tetapi padat dengan khasiat kesihatan.
Merupakan sumber mineral yang baik seperti kalsium potassium, zat besi & zink yang sememangnya diperlukan untuk menyokong tumbesaran yang sihat & kuat.
Baik untuk membantu melegakan masalah asthma, insomnia, batuk, kemurungan & penghadaman.

GINGKO
Gingko Biloba terkenal sebagai 'herba minda'. Kajian menunjukkan gingko berupaya merangsang fungsi minda & menguatkan ingatan.
Gingko mengandungi antioksidan flavanoid & terpenoid yang melindungi saraf, otot jantung, pembuluh darah & retina mata.

PEGAGA (CENTELLA)
Juga dikenali sebagai gotu kola, mengandungi banyak manfaat kesihatan. Antaranya untuk membantu melegakan masalah eczema, jangkitan penafasan, asthma, semam, selsema & insomnia.
Pegaga juga dipercayai dapat meningkatkan keupayaan mental & mencergaskan tubuh.

GARAM BUKIT
Garam semulajadi yang kaya dengan mineral. Membantu memperbaiki sistem pernafasan & melawan jangkitan, merangsang fungsi metabolik, mengimbangi pH tubuh, mengurangkan kekejangan otot, memperbaiki penghadaman, membantu penyerapan mineral dalam sel & menggantikan elektolit yang hilang.

GAM ARAB
Juga dikenali sebagai Gam Akasia kerana didapati daripada pokok jenis tersebut.
Merupakan prebiotik semulajadi yang dapat membantu menyihatkan usus & melegakan masalah sembelit.

Qaseh Penawar Jasmani, Penyeri Rohani
Formulasi makanan sunnah Jus Qaseh Adinda ini diperlengkapkan dengan proses pengilangan islamik yang menitikberatkan konsep HALALAN TOYYIBAN bagi mengukuhkan zarah adunan ini. Ia bertujuan memelihaa dan memulihara seri, kekuatan dalaman, tenaga tubuh dan minda, serta meningkatkan kualiti hidup Muslimin. 
Apabila jasmani dan tubuh kita cergas dan sihat, tanggungjawab beribadah juga menjadi mudah. InsyaAllah...

Qaseh Gold Adinda Sangat Sesuai & Perlu Diamalkan Oleh:
✔ Isteri/Ibu
✔ Wanita mengandung, melahirkan & menyusu
✔ Warga Emas
✔ Pelajar Universiti/Kolej
✔ Ahli Sukan
✔ Kanak2 5 tahun ke atas
✔ Wanita yang berkerja menggunakan tenaga fizikal
✔ Wanita yang berkerja menggunakan tenaga minda/berfikir
✔ Pasangan yang akan mendirikan rumahtangga
✔ Pasangan yang berusaha untuk mendapatkan zuriat